O paleta neutra nu inseamna ca o camera va arata monoton … dimpotriva, se atrage atentia la toate celelalte elemente care o fac interesanta.
(Regina Lynch in Susan’s Sully/Case cu sarm, Stilul simplu din sud)

Un spatiu mare nu trebuie sa fie cel mai plin de farmec sau de lux – este modul personal si interesant in care il faci, cat de mult te reflecta, interesele si umorul tau, care ii imprumuta oprimire calduroasa.
(Kit Kemp, Kit Kemp A Living Space)

Caminul este fundalul vietii.
(Ken Pursley, Perspectives On Design – Carolinas)

Atat de multi oameni se tem sa utilizeze de culoare in casele lor, de teama de a obtine gresit … Dar ignoranta si frica nu sunt un motiv de a trai intr-o cutie goala.
(Jonathan Adler, Vinny Lee’s 10 Principii ale Interiorului de calitate)

In proiectare si divertisment, cheia pentru spontaneitate este pregatirea.
(Jane Schwab și Cindy Smith, Casa primitoare : Arta de a trai cu gratie)

O casa este ceea ce proiectam si decoram ca sa se potriveasca cu imaginea a noua insine, si un camin este ceea ce stabilim prin a locui cu adevarat acolo. (Rose Tarlow)

… arhitectura este mai mult decat arhitectura, este un fel de descoperire a viitorului.
(Alessandro Benetton)

Nimic nu ar trebui sa fie vreodata atat de pretios incat nu se poate folosi. Frumusetea este functionala, si ne inalta pe noi toti. O lingura de argint si o ceasca de portelan fin transforma o simpla ceasca de ceai intr-un moment memorabil si un lux de zi cu zi. (Jane Schwab si Cindy Smith, Casa primitoare)

Imi place sa am o relatie cu orice lucru intr-o casa, in felul acesta este umplut cu piese de conversatie-lucruri care poseda nu numai stil, ci, de asemenea povesti. (Alex Papachristidis)

Forma urmeaza functia – ca a fost inteles gresit. Forma si functia ar trebui sa fie una, alaturate intr-o uniune spirituala. (Frank Lloyd Wright)

Claritatea este una dintre cele mai bune lectii pe care le-am invatat in procesul decoratiunilor. Cand stii unde te duci chiar de la inceput, ai tendinta de a pune mult mai putin stres pe gasirea o modalitate de dreptul de a ajunge acolo. (Jeffrey Alan Marks, Sensul Acasa)

O casa nu este nimic fara accesorii. In caz contrar, tot ce aveti este o camera plina de mobilier.
(Hattie Wolfe)

Arhitectura este jocul savant, corect si magnific al formelor reunite sub lumina.
(Le Corbusier)

Un medic poate ingropa greselile lui, dar un arhitect poate doar recomanda clientilor sai de a planta vita de vie. (Frank Lloyd Wright)

Nimic nu este mai rau decat o camera mare superba unde s-a mers pe ideea unei pentru o gramezi de „chestii” doar pentru a o umple. Nu exista nici energie, nici spirit, nici viata. Este doar umplere. Accesoriile ar trebui sa reprezinte viața persoanei.
(Charlotte Moss)

Mergeti pentru un stil mare! Fiti indrazneti. Lasati-va spatiu pentru a respira. Si trosniti din tocuri si improvizati un Paso Doble. Toata lumea moare, dar nu toata lumea traieste.
(Sandra Espinet, Cel bine condus catre acasa)

Mama artei este arhitectura. Fara o arhitectura proprie nu avem propriul suflet al civilizatiei noastre.
(Frank Lloyd Wright)

Fiecare noua situatie cere o noua arhitectura.
(Jean Nouvel)

Am o regula de proiectare si care este nu exista reguli. Daca eu pot sa va dau vreun sfat, acesta este nu va fie frica sa dati o lovitura.
(Kit Kemp, Un spatiu de locuit)

Mai putin este mai mult acolo unde mai mult nu este bine.
(Frank Lloyd Wright)