Bancuri, glume cu si despre arhitecti si arhitectura J

Bula e vizitat de un vecin.
– Auzi mai Bula, vrem sa tapetam camera de zi si e la fel de mare ca a ta. Tu cand ti-ai tapetat cate suluri ai cumparat?
– 20.
– Multumesc.
Dupa 2 saptamani se intalnesc :
– Auzi ma, tampitule, am cumparat 20 de suluri si 7 mi-au ramas in plus.
– Pai si mie…

Un tip intra intr-un local si ii spune chelneritei :
– Vreau un sandwich cu o felie de paine alba, una de paine neagra si una de paine integrala, prajite mediu. Pune sunca si branza pe stratul de jos, puiul, frunza de laptuca si rosia pe stratul de sus. Pune maioneza pe fiecare strat. Apoi taie cojile si taie-l in patru, cu cate o felie de muratura pe fiecare si o scobitoare care sa tina la un loc fiecare sfert. Ai inteles?
-S-a facut, zise chelnerita.
Apoi striga spre bucatarie :
Un sandwich pentru un arhitect. Aduc si planurile imediat.

Patru prieteni, un arhitect, un chirurg, un anestezist si un politician s-au intalnit la o discutie si au decis sa stabileasca care dintre ei are cea mai veche meserie din lume.
Chirurgul a inceput sa-si sustina cauza :
– Biblia spune ca Domnul a luat o coasta de la Adam si a creat femeia, iar asta dragii mei presupune talentul celui mai iscusit chirurg, asa ca rezulta ca meseria mea e cea mai veche din lume.
– Sa zicem ca ai dreptate, spune anestezistul. Totusi, inainte de a efectua operatia, pacientul trebuie adormit, iar asta necesita talentul celui mai iscusit anestezist. Asadar, cred ca meseria mea poate fi considerata cea mai veche.
– Sa zicem ca aveti amandoi dreptate. Totusi, inainte de orice nu a existat decat haosul. Totul a trebuit sa fie planuit, schitat si construit, iar asta necesita talentul celui mai iscusit dintre arhitecti.
Auzind acestea, politicianul ii priveste cei 3 prieteni si le spune :
– Si totusi, dragii mei, cine credeti ca a creat haosul?

Un arhitect, un inginer si un medic  ajung la ghilotina; medicul merge primul. Lama suiera si se opreste la un centimetru de gatul medicului. „Un miracol”, striga multimea, „Eliberati-l!” Inginerul este urmatorul, si exact acelasi lucru se intampla. Si este eliberat. Arhitectul urca pe schele si indica in sus spunandu-i calaului : „Eu vad problema ta, ai un nod in franghie acolo.”

Un oltean se duce la arhitect  zicandu-i sa ii faca o casa rotunda. Acesta il intreaba de ce isi doreste acest lucru. El raspunde: “ sa nu am colt unde sa o culc pe soacra-mea”

Întrebare: De ce sunt arhitecți dati afara din Paradis?

R: Isus a fost tâmplar.

Doi prieteni – unul arhitect și celălalt inginer – merg într-o excursie de camping, își amenajează cortul și în curând adorm. Câteva ore mai târziu, Inginerul îl trezește pe Arhitect și îl întreabă: „Uită-te la cer și spune-mi ce vezi?”

Arhitectul răspunde: „Văd milioane de stele”.

Inginerul întreabă „Ce-ti  spune asta?”

Arhitectul se gândește un minut și apoi spune: „Astronomic vorbind, îmi spune că există milioane de galaxii și potențial miliarde de planete. Astrologic vorbind, îmi spune că Saturn este în Leu. Raportat la timp, pare a fi aproximativ .. 3h45. Teologic, este evident că Domnul este atotputernic și suntem mici și nesemnificativi. Meteorologic, se pare că vom avea o zi frumoasă mâine. De ce … tiece ti spune? ”

Inginerul a tăcut o clipă și apoi zice. „Practic vorbind … pare de la sine înțeles că cineva ne-a furat cortul”.

Care este diferența dintre un arhitect și un inginer?

Dacă arhitecții ar construi toate clădirile, s-ar prabusi de la sine. Dacă inginerii ar construi toate clădirile, ar fi atât de urâte, le-ar dărâma oamenii pe toate.

Cei trei bărbați au avut o dezbatere despre a cărei slujbă era cea mai veche.
– Evident, este treaba mea, l-a lăudat vânătorul. „Cei de la grătar și-au luat mâncarea prin vânătoare, ceea ce îmi face treaba mai veche decât civilizația.
„Da”, a răspuns arhitectul, dar dacă citiți Biblia, aceasta spune că Dumnezeu a creat universul din întuneric și haos. Acest lucru îl face pe Dumnezeu arhitectul universului. ”
Avocatul pur și simplu a zâmbit. „Adevărat, dar cine crezi că a inventat întunericul și haosul?”

Un cowboy și un arhitect intră într-un bar

Arhitectul provoacă pe oricine  ar fi in stare sa proiecteze cea mai bună clădire în 5 minute

Cowboy-ul  acceptă provocarea.

Arhitectului și cowboy-ului li se înmânează un pix și o hârtie.

Barmanul îi numără în jos și spune „3..2..1 .. desenati!”

Iar cowboy –ul îl împușcă pe arhitect.