Project Description

Echipa: arh. Ramona BOBERIS, arh. Gabriel CONSTANTIN , stud.arh. Aura AVRAMESCU

Reamenajarea hotelului Ambasador a fost o provocare.Conceptul a fost unul care a trebuit sa raspunda in primul rand unor cerinte economice importante. Acest lucru face dificila creatia. Cu toate acestea am reusit sa ridicam clasificarea hotelului de la trei stele la patru stele, fara ca acest lucru sa fi fost cerut prin tema.

Fatada cladirii, care apartine stilului Art-Deco tarziu, ne-a condus la utilizarea unor elemente subtile in conceptul amenajarii de interior care sa aminteasca de intentia arhitecturii initiale. Pentru bai, a fost folosita, atat pentru pereti cat si pentru pardoseli, o ceramica de culoare deschisa cu o insertie geometrica decorativa de un auriu stins. Camerele au fost decorate intr-o armonie cromatica calda, folosindu-se culori de pamant, beige, maro, cu accente de portocaliu. Pentru un plus de noblete, s-au folosit pentru oglinzi si tablouri, rame decorative aurii-argintii.

Imaginile expuse in tablouri au fost special realizate de catre echipa Innerko, pentru aceasta lucrare. Ele sustin turismul bucurestean prin reprezentarea unor imobile importante din punct de vedere arhitectural.