Project Description

Echipa: arh. Gabriel CONSTANTIN

Locuinta se afla in proximitatea municipiului Bucuresti, intr-o zona de extindere rezidentiala.

Relatia de comunicare interior-exterior a fost un factor important, deoarece, desi nu are o suprafata mare, a fost adus la maximul posibilitatilor lui. Pe amplasament, au fost prevazute si spatii de tip loisir, piscina integrate intr-o amenajare peisagera. Beneficiarul si-a dorit realizarea unei locuinte pentru familia sa in care sa isi petreaca timpul intr-un mod cat mai placut. Locuinta ofera o structura spatiala aparte a volumului interior. Bucataria este inchisa, insa cu posibilitate de deschidere catre locul de luat masa printr-o inchidere usi glisante.

Zona de zi contine si scara de acces catre etaj, fiind ea in sine un element arhitectural care contribuie substantial la imaginea arhitecturii de interior. Deasemeni, are o suprafata vitrata mare, accentuand legatura interiorexterior.

Imobilul este dotat deasemeni cu trei dormitoare, toate beneficiind de terase, garaj si spatii tehnice. Acoperirea in sarpanta cu cu stresini late confera un caracter primitor si o senzatie de protectie.