Project Description

Echipa: conceptor Sorina BUTACU, conceptor Cristina BUTACU, designer & artist plastic Alexandru CIOBANU

Amenajata intr-o veche casa de burghez, acest spatiu este materializarea unui vis. Este despre experienta. Totul s-a creionat in jurul iubitorului de ceai care adesea este si iubitor de carte, de arta sau un visator, un calator…

Odata inteles cadrul, expresiile finisajelor, mobilierului si intregului décor capata alt sens. Piese de mobilier recuperate din vechile sufragerii ale capitalei de alta data, fotografii, carti, lampi de iluminat, cuiere, perne de décor, banchete cu cuverturi cusute la razboi, lavite, brodarii, lampadare, oglinzi, portelanuri toate dintr-o alta epoca traiesc ca sa ofere celui care ii calca pragul o calatorie in timp, o experienta deosebita.

Intregul spatiu a fost adus la viata prin eforturi extraordinare. Fiecare piesa a fost reconditionata si asezata ca intr-o scenografie. Pereti cu iz oriental, cornise decorative, totul a fost refacut, reinterpretat. Luminatorul din salonul mare este ceea ce ar numi francezii “ la pièce maîtresse”.

Un proiect pe care odata ce l-am inteles, am putut sa ne lasam pe toboganul creatiei punand deoparte rigurozitatea teoretica si lasand loc libertatii de expresie nascuta din dragostea pentru frumos, dar si pentru…ceai :)