Project Description

Echipa: arh. Ramona BOBERIS

Acest apartament a fost amenajat pentru o familie cu doi copii. Spatiul avea mai multe probleme. Dintre acestea amintim dispozitia bucatariei imediat langa intrarea in apartament, in detrimentul camerei de zi, dispusa mult prea departe fata de acces. Deasemeni, alta deficienta o constituia absenta oricaror spatii destinate depozitarii.

Avand in vedere necesitatile unei familii cu doi copii de varsta mica, pentru o buna locuire, acest lucru era imperios necesar. Cerintele beneficiarului de a avea o arhitectura deosebita din punct de vedere estetic au fost onorate abia dupa o analiza judicioasa a scenariilor de viata ale fiecarui membru al familiei, rezolvandu-se mai intai spatiul din punct de vedere functional. S-au folosit finisaje si piese de mobilier in culori calde, pereti vopsiti in laviuri de culoare deschisa, ameliorandu-se astfel inaltimea mica a spatiului si suprafetele relativ mici ale incaperilor.

Mobilierul bucatariei, bailor si dormitorul copiilor, dar si pentru spatiile de depozitare create, a fost executat dupa proiect specific. S-au creat spatii de depozitare de-a lungul holului, cu usi culisante din sticla vopsita, pentru senzatia de spatiu.